Millaisia tunteita sinulle on herännyt työnhaussa? Mieti muutamia…

Riittämättömyyden tunne, ilon tunne, onnistumisen tunne, rohkeuden tunne, pettymyksen tunne. Työnhakuun liittyy usein paljon tunteita. Voisiko sanoa, että työnhaku on hyvin tunnerikasta. Myös ikävät tunteet nostavat päätään. Takanasi voi olla yt-neuvottelut, irtisanominen, työpaikkakiusaaminen. Tilanteita on monia, jolloin syntyy ikäviä tunteita. Mieti näitä ikäviä tunteita ja tilanteita työurallasi mahdollisuutena kääntää suuntasi uudelle uralle. Moni uravalmennettava asiakkaani, joiden kanssa olen kulkenut uravalmennuksessa matkaa uuteen työhön, ovat sanoneet, että kiitos, että käänsit asian noin päin, että sehän on mahdollisuus löytää se unelmien työ. Ilman tätä mahdollisuutta, uutta työtä tai uraa ei olisi löytynyt eikä aikakaan olisi uuden työn hakemiseen edes löytynyt.

Mieti, miten tunteet vaikuttavat työhakuusi? Positiivisesti, negatiivisesti. Älä koskaan tee työhakemusta, jos mielialasi on allapäin, tee hakemuksia ainoastaan silloin, kun fiiliksesi ovat positiiviset ja innostuneet työnhakuun. Työnhaku on työtä, voisiko sanoa, että se on vielä haastavampaa kuin töissä oleminen. Sinähän markkinoit siinä itseäsi. Mieti, miten aina puhutaan, että firmankin markkinointi on vaikeaa, näin on myös työnhaussa. Mutta toki, jos olet markkinointi alan ihminen, niin silloin se on helppoa. 

Voitko sinä itse vaikuttaa tunteisiisi? Kyllä, ehdottomasti voit vaikuttaa. Minun uravalmennuksessani käännämme tunteesi voimavaraksesi työnahkuusi. Ole yhteydessä=)

Tunteet työnhaussa