Miten on etätyökuviot Sinulla menneet? 

Onko työntekosi helpompaa vai onko se vaikeutunut?

Minä olen vuoden verran tottunut etätyökuvioihin, niin tämä täydellinen siirtyminen etätyöhön ei tuottanut vaikeuksia.

Mikä on etätyöskentelyssä tärkeää? 

Etätyössä tärkeimmässä roolissa on oman itsensä johtaminen. 

Mitä itsensä johtaminen tarkoittaa? 

Se tarkoittaa sitä, että osaat pitää itselläsi päivärytmin. Heräät aamuisin samaan aikaan ja rytmität päivän niin, että on edelleen lounastauko ja kahvitauko. Nouset kerran tunnissa tuolistasi liikkumaan, jotta veri kiertää niin jaksat keskittyä työntekoon. 

Teet edellisenä päivän rungon, miten työskentelet seuraavana päivänä. Mitkä tehtävät on tärkeää tehdä ensisijaisesti tuona päivänä ja mitkä tehtävät voit huoletta jättää seuraavalle päivälle. Lopetat työnteon noin 8 tunnin jälkeen ja siirryt viettämään vapaa-aikaa.

Mikä sitten on se itsensä johtaminen oikeesti?  

Se on juuri sitä, että osaat pitää aikataulustasi kiinni. Kukaan ei tule sinulle sanomaan, että mene lounaalle tai nyt jatkat työntekoa.

Itselläni tuotti haasteita etätyössä se, että vaikka olet kotona tekemässä töitä, et voi mennä laittamaan pyykkikonetta päälle tai alkaa tekemään koko perheelle ruokaa kesken päivän pitkän kaavan mukaan. Toki voit, mutta päiväsi venyy silloin ylettömän pitkäksi. Suunnittele edellisenä iltana seuraavan päivän ruuat tai tee ne jo valmiiksi.

Etätyöstä etävaikuttamiseen?

Itse teen asiakkaiden neuvonta/coachaus töitä ja se näkyy niin, että minulla on jostakin asiasta paljon osaamista ja omalla asiantuntijuudella vaikutan asiakkaan päätöksiin, jottei asiakkaan tarvitse käydä itse kaikkea läpi esimerkiksi kantapään kautta kokeilemalla. Toki myös se, että opetan asiakasta kuuntelemaan itseään toisinsanoen oivallutan erilaisten harjoitusten kautta asiakasta toimimaan itselleen parhaalla tavalla.

Mitä opimme tästä, kun opimme johtamaan itse itseämme?

Opimme kuuntelemaan itseämme ja johtamaan itseämme niin, mitä me oikeati elämältämme haluamme, emmekä ajaudu muiden ihmisten ulkoisten neuvojen kautta vaan kuuntelemme itseämme ja johdamme omaa elämäämme siihen suuntaan, jota me itse haluamme. Kun näin toimimme, elämästämme tuleen oman näköistä ja elämämme tulee olemaan nautittavampaa, kun itse otamme vastuun omista tekemisistämme. Todennäköisesti myös itse valitsemamme suunta pysyy kauemmin oikeana, kun olemme sen itse määrittäneet. Esimerkiksi työstä tulee pysyvämpää. Ja ainahan meillä on vapaus muuttaa elämämme suuntaa. 

Kuka siitä päättää? 

Sinä Itse=)

Etätyöstä itsensä johtamiseen