Työnhaun askeleet

Tuottaako uuden työn hakeminen sinulle harmaita hiuksia?

Mietitkö mikä sinusta tulee isona?

Onko haaveissa uranvaihto? 

” Opit tunnistamaan oman osaamisesi. Unelmiesi uran suunta selkiytyy. Vahvistat motivaatiosi uranvaihtoon. Otat ensimmäiset askeleesi uranvaihdossa ”

Työnhaun askeleet -valmennuskurssilla opit askeleet onnistuneeseen uranvaihtoon. Lähdet miettimään, mikä on sinun unelmatyösi ja millä askelilla aiot sinne päästä. Pidät yllä motivaatiota työnhaun edetessä löytämällä omat menestystekijäsi ja voimavarasi.

Kirjoittaja, Anne Saukonoja-Teperi, Olonvoiman perustaja


MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA

Työskentelin 20 vuotta pankki- ja vakuutusmaailmassa,  eikä arvot enää kohdanneet omiani. Mietin, mikä minusta tulisi isona. Jatkuvasti tuntui, että jonkun pitäisi muuttua. En osannut toimia, koska en tiennyt, minkä pitäisi muuttua tai mistä saisin apua. 

Jälkeenpäin tunnistan, että tässä kohtaa  alkoi polkuni kohti unelmien työpaikkaa.

KEHO ALKOI OIREILLA

Koska jatkoin kuten ennenkin, kehoni alkoi oireilla ja sairastelin. Vihdoin todella tajusin, että asialle täytyy tehdä jotain. Vaakakupissa oli terveys tai työpaikka. Pelotti kyllä kovin tehdä näin iso ratkaisu. Mutta silti valitsin terveyden.

Uskalsin sanoa itseni irti peloista huolimatta. Suurimpana pelkona oli, kuinka tulen pärjäämään kevytyrittäjänä. Tajusin, olinhan työn ohessa opiskellut itselleni uuden ammatin ravintoneuvojana ja uskalsin sittenkin lähteä osuuskuntayrittäjäksi.

VASTA KUN VANHAT OVET SULKEUTUVAT

Näin jälkeenpäin ajateltuna ratkaisuni oli oikea. Kun vanhat ovet sulkeutuivat todella, alkoi uutta tulvia elämääni. Ihmisen hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuus kiinnosti minua valtavasti. Lähdin opiskelemaan LifeCoachiksi Valmentamoon.

Perustin oman valmennusyritykseni vuonna 2013. Pari vuotta myöhemmin lama iski yritykseeni ja olin muutaman kuukauden työttömänä.  Se pelätty toimeentulon puuttuminen pysäytti. Tipuin yrittäjänä kaikista tukiverkoista. Mietin, miten saan laskut maksettua.

Tein töitä päiväkodissa lastenhoitajana ja samalla valmennusta siinä sivussa. Lapset opettivat minulle lisää läsnöolosta, ovathan he läsnäolon mestareita. Valmennettaessa asiakasta läsnäolo on tärkein työkalu, näin kuulen sanojen taakse, mistä asiakas puhuu. 

Läsnäolo oli taloudellisessa ahdingossa loistava työkalu myös itselle. Sain itselleni sellaisia hetkiä, jolloin ei miettinyt, miten tästä selvitään. Sen vain tiesi, että selvitään. Läsnäoloa kannattaa opetella. Luonto, eläimet ja lapset ovat aina läsnä. Vietä aikaasi luonnossa ja eläinten lähellä.  Läsnäolo tarvii pysähtymisen ihmettelemään elämää. Tätä ihmettelyä olenkin tehnyt ahkerasti koko aikuisikäni. Toki mietin samalla koko ajan, miten saisin luotua valmennuksesta itselleni taas kokopäivätyön.

OMAT URAVALINNAT

Koska  olin miettinyt omia uravalintojani niin paljon, lähdin opiskelemaan Työvalmennuksen erikoisammattitutkintoa. Halusin jakaa ihmisille rohkeutta tehdä isojakin valintoja omalla urallaan.

Nyt useampia vuosia uravalmennuskentällä työskenneltyäni olen palannut myös oman yritykseni pariin. Työurani varrella olen kohdannut YT-neuvottelut sekä työpaikkakiusaamisen, jolloin hävitin itseni kokonaan ja keräsin itseni vahvemmaksi. Jälkeenpäin ajateltuna yt-neuvottelut ja työpaikkakiusaaminen olivat suunnannäyttäjiä ja hetkiä, jolloin oli hyvä pysähtyä ja miettiä, mikä minulle on urallani ja elämässäni oikeasti tärkeää ja merkityksellistä. Olen ottanut haltuun eri aloja ja tutustunut kattavasti eri työnantajakenttiin. Kaikki kokemani on valjastettu palvelemaan sinua. Haluan tarinallani antaa sinulle motivaatiota lähteä luomaan omaa unelmiesi uratarinaa.

SINUA AUTTAMASSA

Autan sinua työnhaussa ja uranvaihdossa 700:an työnhaun asiakkaan ohjaus/valmennus kokemuksella. Voisin sanoa olevani työnhaun ammattilainen.  Punaisena lankana valmennuksissani on löytää asiakkaalle oma polku omannäköiselle merkitykselliselle uralle. 

MILLAINEN ON SINUN URATARINASI?

Miksi sinun kannattaa osallistua Työnhaun askeleet kurssille?

Kurssille osallistuttuasi:

 • Saat varmuutta työnhakuusi
 • Päivität työnhakutaitosi
 • Motivaatiosi uranvaihtoon/työnhakuun kasvaa
 • Unelmiesi työn suunta vahvistuu ja otat ensimmäiset askeleesi
 • Kirkastat oman osaamisesi itsellesi sekä sitäkautta tulevalle työnantajallesi.Minusta kerrottua valmentajana:

Kokonaisuudessaan parasta, mitä olen pitkään aikaan saanut työnhakuun liittyvistä keskusteluista alan ihmisten kanssa. Heti alusta asti oli tunne, että alan ammattilainen on yhteydessä.

–  UravalmennusasiakasTyönhaun askeleet -valmennuskurssi 

Työnhaun askeleet -valmennuskurssilla opit askeleet onnistuneeseen työnhakuun/uranvaihtoon. Lähdet miettimään, mikä on sinun unelmatyösi ja millä askelilla aiot sinne päästä. Pidät yllä motivaatiota työnhaun/uranvaihdon edetessä löytämällä omat menestystekijäsi ja voimavarasi.

Viiden viikon valmennuskurssilla opit löytämään piilotyöpaikkoja. Opit hiomaan cv:si ja hakemuksesi haettavaan työpaikkaan. Näillä eväillä olet askeleen lähempänä tulevaa unelmiesi työpaikkaa. Tulet saamaan itsevarmuutta uranvaihtoon.

Työurasi vaikuttaa koko elämääsi, joten ei ole aivan sama mitä työtä teet. Haluat varmaan tehdä itselle merkityksellistä työtä, jossa sinä voit hyvin.

Mitä muuta opit Työnhaun askeleet -valmennuskurssilla:

 • Oivallat, miten löydät piilotyöpaikkoja
 • Cv:n profiilin kirjoittamiseen saat lisää vinkkejä
 • Osaat paremmin sanoittaa omaa osaamistasi itsellesi sekä työnantajalle
 • Halutessasi tarkistan cv:si ja annan vinkkejä cv:n päivitykseen pientä maksua vastaan.
 
 

Minusta kerrottua valmentajana:

Valmentajan ammattitaito ja hänen kyky saada omista ajatuksistani kiinni. Tsemppaus, tieto, taito ohjata ihmistä oikeille urille.

–Uravalmennus asiakas

 
 

5 viikkoa kestävän kurssin aikana johdatan sinut työnhaun saloihin sekä autan sinua löytämään ja hyödyntämään potentiaalisi ja voimavarasi.

Kurssi toteutetaan sähköpostilla. Tulet saamaan viiden viikon aikana joka maanantai pienen videotervehdyksen sekä valmennusmateriaalin itse työstettäväksi.
Varaa itsellesi joka viikko reilun tunnin verran aikaa tehtävien läpikäymiseen. 

Ilmoittautumiset kurssille: anne@olonvoima.fi

Valmennuksen hinta on 99  e/hlö (sis.alv 24%). 

Kurssin aikana käsitellään seuraavia teemoja:

 • Unelmaura
 • Menestystekijäsi ja voimavarasi
 • Motivaatio
 • Työnhaun kanavat
 • Työnhaun asiakirjat
 

Minusta kerrottua valmentajana:

Annella on hyvät taidot erilaisten ryhmien ja yksilöiden kohtaamiseen valmentajana ja hänellä on taitoa sekä asiantuntijuutta huomioida asiakkaat. Anne kohtaa jokaisen osallistujan yksilönä myös ryhmätilanteissa ja onnistuu viemään suunnitelmat käytäntöön. Annen vastuulla olevien vaikuttavuus (mm. työllistäminen ja jatkopolun löytäminen) ja laatu on ollut erinomaista. Hän on saanut valmentajana kiitettävää palautetta. Hänellä on hyvät pedagogiset valmiudet suunnitella ja toteuttaa sisällöllisesti vastaavia valmennuksia. Hän on luotettava ja joustava valmentaja. Annella on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja toimintatapa on eteenpäin katsova ja ratkaisukeskeinen. Hänen kanssaan on ollut ilo työskennellä. Voin suositella Annea uravalmentajana.

– Esimies, Valmennusalan yritys

 
 

MIKSI KANNATTAA LÄHTEÄ MUKAAN NYT, KUN MIETIT URANVAIHTOA ?

Koska valmennuskurssilla käymme läpi uranvaihtoon liittyviä teemoja:

 • Unelmaura, lähdet miettimään, minkälaisista askelista sinun unelmatyösi koostuu
 • Menestystekijäsi ja voimavarasi, minkälaisia menestystekijöitä sinulla on? Minkälaiset ovat sinun voimavarasi uranvaihtoon?
 • Motivaatio, mitä motivaatio on ja minkälainen on sinun motivaatiosi ja asenteesi uranvaihtoon?
 • Työnhaun kanavat, minkälaisia kanavia sinulla on työnhakuun?  Valmennuksen aikana oivallat niitä lisää.
 • Työnhakuasiakirjat, minkälaiset ovat sinun työnhakuasiakirjasi? Teet työnhakuasiakirjoista sinun näköisesi.

VALMENNUKSEN  HINTA  NYT  99 €  / HLÖ  (sis. alv 24%)

Nähdään pian!

Anne Saukonoja-Teperi

Olonvoiman perustaja

P.S. Jos vielä mietit mukaan lähtöä tai sinulle heräsi kysymyksiä. Laita viestiä anne@olonvoima.fi.